ГоловнаСвіт

МЗС РФ обурилося початком процесу в Гаазі з приводу російсько-грузинської війни

Російська сторона розраховувала на "співпрацю" з МКС

МЗС РФ обурилося початком процесу в Гаазі з приводу російсько-грузинської війни
Фото: EPA/UPG

Російська Федерація розгляне питання про ставлення до Міжнародного кримінального суду в Гаазі у зв'язку з розслідуванням військових злочинів і злочинів проти людства під час російсько-грузинської війни.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляють РИА Новости.

"РФ змушена розглянути питання про ставлення до МКС у зв'язку з розслідуванням подій у Південній Осетії", - сказала вона.

Представник російського МЗС заявила, що РФ розчарована рішенням суду підтримати позицію прокурора МКС Фату Бенсуда з цього питання. За її словами, російська сторона розраховувала на "співпрацю".

"Росія стояла біля витоків створення Міжнародного кримінального суду, голосувала за його заснування і співпрацювала з цією структурою. Наша країна розраховувала на те, що МКС стане важливим чинником в утвердженні верховенства права і стабільності в міжнародних відносинах. Однак, на наш погляд, цього, на жаль, не сталося", - заявила офіційний представник МЗС РФ.

Нагадаємо, в результаті російсько-грузинської війни Росія 2008 року визнала незалежність двох грузинських регіонів - Абхазії і Південної Осетії - і перекинула додаткові війська й озброєння на свої військові бази на цих територіях.

У липні 2014 року Європейський суд з прав людини виніс рішення на користь Грузії, ухваливши, що Росія порушила низку положень Європейської конвенції з прав людини під час депортації грузинських громадян у 2006 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram