ГоловнаСвіт

У Римі античні статуї прикрили фанерою через візит президента Ірану

У Римі античні статуї прикрили фанерою через візит президента Ірану
Хасан Рухани
Фото: EPA/UPG

У зв'язку з візитом до Рима президента Ірану Хасана Рухані в понеділок, 26 січня, влада Італії закрили спеціальними фанерними панелями оголені античні статуї в Капітолійському музеї.

Про це інформує The local.

Як повідомляють, Рухані відвідав Капітолійський музей разом із прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці після підписання контрактів на суму до €17 млрд ($18,4 млрд). На думку видання, Ренці так прагнув не образити свого нового бізнес-партнера. Через повагу до традицій ісламу скульптури в музеї повністю закрити великими білими панелями.

Фото: thelocal.it

Також на знак поваги до мусульманських традицій на обіді на честь візиту президента Ірану не подавали вино.

Як наголошують, Ренці так само шанобливо поставився до традицій ісламу, коли спадковий принц Абу-Дабі відвідав Флоренцію в жовтні 2015 року. Тоді закрили статую американського скульптора Джефа Кунса.

Рухані проводить свій перший європейський тур після зняття торгових санкції з Ірану. Як пише видання, італійська бізнес-делегація була серед перших, хто відвідав Тегеран після розблокування Ірану.

Раніше Італія була найбільшим європейським торговельним партнером Ірану, але в результаті санкцій торгівля між країнами скоротилася до однієї п'ятої її колишнього обсягу.

Нагадаємо, перший офіційний візит у Європу після скасування міжнародних санкцій президент Ірану Хассан Рухані 25 січня почав з Італії. 27 січня Рухані вилетить у Париж, де проведе переговори з французьким колегою Франсуа Олландом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram