ГоловнаСвіт

У США запропонували прибрати з банкнот фразу In God We Trust

Фраза "На Бога уповаємо" не сподобалася атеїстам.

У США запропонували прибрати з банкнот фразу In God We Trust
Доллары

У США запропонували прибрати офіційне гасло країни "На Бога уповаємо" (In God We Trust) з доларових купюр.

Відповідний позов подала група атеїстів зі штату Огайо у Федеральний окружний суд у місті Акрон, повідомляє портал World Religion News.

Представник позивачів Майкл Ньюдоу (Michael Newdow) наголосив, що фраза "На Бога уповаємо" порушує Конституцію США, згідно з якою церква має бути відокремлена від держави. Якщо їх підтримає суд, гасло перестануть друкувати на банкнотах.

У мережі така ініціатива викликала неоднозначну оцінку. Зокрема кандидат у президенти від республіканців Бен Карсон у своєму мікроблозі у Twitter виступив проти позивачів. Оглядач The Daily Beast Кандіда Мосс (Candida Moss), своєю чергою, зазначила, що фраза "На Бога уповаємо" була схвалена як гасло в роки "холодної війни". Американська влада вирішила використовувати її як протиставлення радянському атеїзму.

Ньюдоу не вперше виступає в суді проти держави. У минулому він програвав позови про виключення слів "під Богом" з тексту клятви вірності американському прапору.

Уперше фраза In God We Trust з'явилася на американській монеті 1864 року. Як гасло схвалена 1956 року. У 2002 році закон підтвердив правочинність його використання в клятві вірності американському прапору. 2011 року члени Палати представників Конгресу США підтримали резолюцію, що підтверджує статус фрази як національного гасла США.

Нагадаємо, в травні 2015 року повідомляли, що на купюрах $10 вперше з'явиться портрет жінки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram