ГоловнаСвіт

Помер європарламентарій, спійманий під час спроби зняти 350 млн євро

Мілослав Рансдорф відвідав Крим після окупації і висловився на підтримку Путіна.

Помер європарламентарій, спійманий під час спроби зняти 350 млн євро
Мирослав Рансдорф
Фото: prague-express.cz/

Депутат Європарламенту від Чехії, комуніст Мілослав Рансдорф, помер у Празі 22 січня на 64 році життя.

Рансдорфа, що перебував удома, в несвідомому стані знайшла дружина. Він був доставлений в Інститут клінічної та експериментальної медицини в Празі, що спеціалізується на кардіоваскулярних захворюваннях. Врятувати політика медикам не вдалося.

"Мені дуже шкода. Це був один з найбільш кмітливих інтелектуалів, яких я коли-небудь знав", - заявив президент Чехії Мілош Земан, коментуючи смерть Рансдорфа, повідомляє "Празький експрес". Свої співчуття висловив і прем'єр Чехії Богуслав Соботка.

Рансдорф перебував у компартії з 1972 р., на початку 1990-х був депутатом Федеральних зборів ЧСФР. З 2004 р. працював в Європейському парламенті.

У червні минулого року Рансдорф відвідав Крим як приватна особа, після чого опублікував звіт про те, що на півострові все добре. Рансдорф у грудні 2013 року також називав протести на Майдані спланованими Заходом.

У грудні минулого року Рансдорф і троє громадян Словаччини були затримані у банку Цюриху під час спроби отримати 350 мільйонів євро за документами, які не викликали довіри. Сам Рансдорф заявив, що виступав посередником між банком і клієнтом у справі про спадщину. Втім, на тлі справи, яку порушила швейцарська прокуратура Рансдорф призупинив свою діяльність у фракції Європарламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram