ГоловнаСвіт

Генсек НАТО заявив про необхідність поліпшити розвідку

В Альянсі повинні бути готові до кібератаки і до «маленьких зелених чоловічків»

Генсек НАТО заявив про необхідність поліпшити розвідку

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на сучасному етапі Північноатлантичному альянсу необхідно поліпшити розвідувальні здібності.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми адаптуємося. Тому, наприклад, нам потрібно поліпшити нашу розвідку. Ми повинні покращити збір і аналіз інформації про розвиток ситуації. Поліпшити здатність відслідковувати ситуацію, щоб бути готовими визначити, звідки можлива атака», - зазначив голова Альянсу під час дискусії «Стратегічний огляд безпеки» на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Столтенберг зазначив, що загрози на сучасному етапі змінилися, адже йдеться про кібератаки, проведення різноманітних гібридних бойових дій, включно із застосуванням «маленьких зелених чоловічків».

«Отже, щоб визначати, звідки ми можемо зазнати нападу, необхідно більше розвідки, більше аналізу ситуації, щоб попередити якомога швидше», - наголосив генсек НАТО.

Він також зазначив, що разом із розвідкою сьогодні необхідно розвивати сили спеціальних операцій.

Серед інших важливих бойових, оперативних якостей, актуальних для Альянсу на сучасному етапі, Столтенберг відзначив готовність і здібності перекидати велику кількість військ для ведення масштабних військових операцій.

Нагадаємо, після новини про створення в Росії трьох нових дивізій на західному напрямку Латвія попросила залишити сили НАТО в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram