ГоловнаСвіт

Олланд заявив про намір продовжити режим НС у Франції на три місяці

Проект закону буде представлено на розгляд парламентського комітету наступного тижня

Олланд заявив про намір продовжити режим НС у Франції на три місяці

Президент Франції Франсуа Олланд за підсумками серії зустрічей з керівниками основних політичних партій країни 22 січня оголосив про те, що в умовах терористичної загрози уряд представить 3 лютого на Раді міністрів проект закону про продовження надзвичайного стану на тримісячний термін.

Про це інформує ТАСС.

Нараду в Єлисейському палаці Олланд провів у зв'язку з майбутніми дебатами в парламенті навколо законопроекту про конституційну реформу, спрямованого на посилення заходів безпеки в республіці.

Попередній проект цього документу подадуть на розгляд парламентського комітету із законодавства наступного тижня, повідомили в прес-службі Олланда.

"Його бажання полягає в тому, щоб навколо цього тексту склався максимально широкий консенсус", - зазначили в Єлисейському палаці після підсумків сьогоднішніх зустрічей президента з політичними лідерами.

Як повідомляли, режим НС у Франції ввели зі схвалення парламенту після паризьких терактів 13 листопада, коли від рук радикальних ісламістів загинули 130 осіб і кілька сотень отримали поранення. Особливий стан ввели спершу на 12 днів і потім продовжили на три місяці. Термін його дії спливає 26 лютого.

Можливість продовження надзвичайного стану раніше неодноразово викликала у Франції критику і представників правих, і лівих політичних сил. На думку супротивників такого кроку, подальше посилення режиму безпеки, який обмежує права громадян та громадські свободи, видається невиправданим і недоцільним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram