ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний звернувся у Слідком РФ через мітинг у Грозному

Опозиціонер стверджує, що учасників акції змусили прийти на мітинг.

 Навальний звернувся у Слідком РФ через мітинг у Грозному
Митинг в поддержку Кадырова
Фото: twitter.com/varlamov

Голова Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний звернувся до Слідчого комітету через проведення мітингу на підтримку голови Чечні Рамзана Кадирова.

Про це повідомляється в блозі Навального.

У Слідком Навальний звернувся через те, що в діях керівників органів виконавчої влади, установ та організацій, службовців яких залучали для участі в мітингу, як він вважає, є злочини, передбачені ч.1 ст. 285 Кримінального кодексу Росії (зловживання посадовими повноваженнями).

Навальний у зверненні просить провести перевірку, а також, якщо в ній виявлять правопорушення, відкрити кримінальну справу.

Також у документі він вказує, що керівникам підприємств надсилали листи, в яких йшлося про необхідність прийти на мітинг.

"Робочий день, а всі бюджетники дотаційної республіки ходять площею з плакатами, виконуючи незаконний наказ чиновників. У вихідний день нехай мітингують скільки завгодно. А організаторів мітингу бюджетників у робочий день повинні притягнути до кримінальної відповідальності", - пише Навальний.

22 січня в Грозному пройшов мітинг на підтримку голови Чечні Рамзана Кадирова, який, за оцінками чеченської поліції, зібрав мільйон осіб. За його словами, влада регіону нікого не закликала для участі в мітингу. Також Кадиров заявив, що готовий сісти у в'язницю, щоб уникнути третьої чеченської кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram