ГоловнаСвіт

Під час нападу бойовиків на ресторан у столиці Сомалі загинули близько 20 осіб

Відповідальність за атаку взяло на себе ісламістське угрупування "Аш-Шабаб"

Під час нападу бойовиків на ресторан у столиці Сомалі загинули близько 20 осіб
Фото: EPA/UPG

У результаті нападу бойовиків на Beach View Cafe у столиці Сомалі Могадішо пізно ввечері 21 січня загинули щонайменше 17 осіб.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на місцеву поліцію.

Відповідальність за атаку взяло на себе ісламістське угруповання "Аш-Шабаб", афільоване з "Аль-Каїдою". Під час нападу бойовики підірвали два автомобілі, після чого вступили у стрілянину зі співробітниками правоохоронних органів.

Як повідомив Рейтер офіцер поліції Осман Нур, операція з ліквідації бойовиків закінчилася близько 3:00 ранку у п'ятницю, загинули щонайменше 17 осіб.

Фото: EPA/UPG

У поліції також уточнили, що бойовики спершу підірвали один автомобіль, а вже після початку стрілянини з правоохоронцями стався другий, більш потужний вибух.

Як уточнює агентство AFP, серед загиблих - жінки і діти. При цьому агентство Associated Press повідомляє, що жертвами нападу стали понад 20 людей.

За словами очевидців, бойовики, котрі увірвалися в ресторан з боку пляжу, вигукували "Аллах акбар" і безладно стріляли по людях, які перебували перед входом до закладу.

Прем'єр-міністр Сомалі Омар Абдірашид Шармарке засудив "дику" атаку.

Нагадаємо, що в липні бойовики "Аш-Шабаб" підірвали готель у Могадішо. Тоді загинули 13 осіб.

Також нагадаємо, що минулої п'ятниці бойовики "Аш-Шабаб атакували військову базу і заявили про десятки вбитих.

"Аш-Шабаб" - радикальне ісламістське угруповання, яка діє у Сомалі і поза її межами. У 2014 році від бойовиків звільнили велику частину раніше захоплених ними територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram