ГоловнаСвіт

The Times: Путін згадується в матеріалах "справи Литвиненка"

Пєсков заявив, що Росію не цікавить британська доповідь про обставини смерті колишнього ФСБшника

The Times: Путін згадується в матеріалах "справи Литвиненка"
Александр Литвиненко
Фото: politiken.dk

У матеріалах про вбивство колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка згадується ім'я президента РФ Володимира Путіна.

Про це пише The Times з посиланням на власні джерела.

За даними видання, роль Путіна в матеріалах справи наразі незрозуміла, але наголошено, що згадка про одіозного російського лідера, ймовірно, загострить відносини Москви і Лондона.

Як уточнює The Guardian, доповідь опублікують пізніше 21 січня. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон з нею вже ознайомився. Копію також отримала вдова Литвиненка ще вранці 20 січня.

20 січня прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що британська доповідь про обставини смерті Литвиненка не цікавить Росію.

"Чесно кажучи, це зараз не у сфері тем, які становлять для нас інтерес. Це розслідування, яке відбувається у Великобританії, і в цьому разі це не тема, що цікавить нас і перебуває в нашому порядку денному", - сказав Пєсков.

Екс-офіцер КДБ і ФСБ Олександр Литвиненко помер 23 листопада 2006 року в Лондоні. Його стан різко погіршився після чаювання з прибулими до нього на зустріч колишніми колегами Андрієм Луговим і Дмитром Ковтуном. Встановлено, що причиною смерті стало отруєння радіоактивним полонієм.

Литвиненко отримав у Великобританії політичний притулок 2001 року. Він прославився наприкінці 90-х років після того, як з кількома колегами публічно звинуватив російську владу у спробі усунути підприємця Бориса Березовського і в низці інших злочинів. Після цього проти Литвиненка було порушено кілька кримінальних справ, і він поїхав з Росії.

Нагадаємо, раніше цього тижня МЗС Британії закликало Кемерона утриматися від нових санкцій проти Росії у зв'язку з рішенням суду за результатами розслідування "справи Литвиненка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram