ГоловнаСвіт

Австрія вирішила знизити свою привабливість для мігрантів

Австрійська влада обговорить питання врегулювання мігрантської кризи 20 січня

Австрія вирішила знизити свою привабливість для мігрантів
Мигранты в Австрии
Фото: EPA/UPG

Глава мінфіну Австрії Ганс Шеллінг заявив про необхідність зміцнити кордони і знизити привабливість країни для мігрантів.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами Шеллінга, 20 січня уряд і глави регіонів обговорять конкретні заходи для вирішення проблеми біженців.

"Мова йде про низку кроків щодо забезпечення охорони кордонів, також спрямованих на визначення максимальної кількості мігрантів у країні. Також обговорюватимуться заходи, яких ми хочемо зажадати від ЄС, і те, як зробити Австрію менш привабливою", - заявив він.

У 2015 році у Євросоюзі вибухнула криза через наплив біженців. Найбільше мігрантів прибуває з Сирії, де з 2011 року триває громадянська війна. Відтоді понад 507 тис. сирійців звернулися з проханням про надання притулку у європейських країнах. За даними ООН, у 2016 році міграційна хвиля в ЄС може збільшитися вдвічі, а за даними ЄС - утричі.

Австрія опинилася на шляху міграційного потоку. Більшість мігрантів продовжує свій шлях до Німеччини, проте багато осідають і на території країни. У 2015 році уряд Австрії схвалив близько 90 тис. дозволів на надання притулку: це більш ніж 1% від 8,5-мільйонного населення країни.

Нагадаємо, 16 січня повідомлялося, що Австрія вирішила обмежити прийом мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram