ГоловнаСвіт

До прокуратури Берліна поскаржилися на фейк "Первого канала"

Російського журналіста хочуть покарати за брехню в ефірі

До прокуратури Берліна поскаржилися на фейк "Первого канала"

До прокуратури Берліна надійшла скарга від місцевого адвоката на фейковий сюжет російського "Первого канала" про зґвалтовану мігрантами 13-річну дівчинку. Про це пише "Німецька хвиля".

Хоча компетенція німецьких органів юстиції не поширюється на російські ЗМІ, німецький адвокат вважає, що журналіст Іван Благий, який зняв сюжет і проживає в Берліні, порушив закони ФРН. На його думку, кореспондент "Первого канала" своїм матеріалом сприяв зростанню ненависті серед російськомовного населення в Німеччині стосовно біженців.

Сюжет про зґвалтування вийшов у суботу, 16 січня, у вечірньому випуску програми "Время". У ньому розповідається історія неповнолітньої дівчинки Лізи з родини російських німців, яку викрали в Берліні, коли вона йшла до школи. Якийсь "іноземець, схожий на уродженця Близького Сходу" нібито умовив дівчинку сісти в машину, після чого відвіз її у квартиру, де її тримали і ґвалтували понад добу. "Їх було троє, вони були з приїжджих", - розповіла в сюжеті жінка, представлена як тітка викраденої дівчинки.

"Німецька хвиля" зазначає, що під час розслідування не було встановлено ані факт викрадення, ані факт зґвалтування. При цьому слідство триває, а рішення про закриття справи може ухвалити тільки прокуратура.

Сюжет "Первого канала" вже неофіційно називають другою частиною "розп'ятого хлопчика". Влітку 2014 року "Первый канал", щоб показати звірства "київської хунти", вигадав історію про хлопчика, якого розіпнули українські військові. Пізніше з'ясувалося, що історія повністю фальшива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram