ГоловнаСвіт

Запущений з Сирії снаряд влучив у будівлю турецької школи, є жертви

Обставини події з'ясовуються

Унаслідок влучання запущеного з території Сирії снаряда в будівлю школи у місті Кіліс на південному сході Туреччини загинули дві людини, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє HaberTurk.

Інформацію про двох загиблих підтвердили агентству Рейтер і місцеві силовики. Тим часом, місцеві ЗМІ повідомляють тільки про чотирьох поранених учнів.

Разом з тим, губернатор провінції Кіліс повідомив Рейтер, що у результаті влучання снаряда в будівлю школи загинула одна з її співробітниць, одна учениця отримала поранення.

За даними HaberTurk, снаряд поцілив в автомобіль, припаркований у дворі школи. Проте мер Кіліс у коментарі NTV заявив, що, за попередніми даними, з території Сирії випустили щонайменше два снаряди, один з яких влучив у будівлю школи, а другий впав у порожнє поле. В офісі губернатора провінції Кіліс заявили, що загалом убік Туреччини випустили три снаряди, один з яких влучив у школу, а решта два впали в поле неподалік від навчального закладу.

Вибух стався о 9:30 ранку за місцевим часом. На місце прибули бригади швидкої допомоги і рятувальники.

Поліція далі з'ясовує обставини події.

Турецьке місто Кіліс знаходиться поблизу кордону з Сирією. Наразі ця ділянка кордону з сирійського боку контролюється "Ісламською державою".

"Ісламська держава" - терористичне угруповання, яке у 2014 році захопило частину території Сирії та Іраку і оголосило там халіфат.

Нагадаємо, 12 січня на площі Султанахмет у Стамбулі стався вибух, у результаті якого загинули 10 людей, 15 отримали поранення. Більшість загиблих і постраждалих - громадяни Німеччини. Влада Туреччини заявила, що теракт скоїв громадянин Сирії, терорист-смертник з ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram