ГоловнаСвіт

Американська розвідка зайнялася "друзями Кремля" в ЄС

У Вашингтоні зацікавилися російським впливом на політику Європи.

Американська розвідка зайнялася "друзями Кремля" в ЄС

Національна розвідка США отримала завдання від Конгресу провести розслідування впливу російської влади на європейські партії. Про це пише британський The Telegraph.

Як стверджують, у Вашингтоні стурбовані спробами Кремля розпалити антинатівські настрої в Європі та заблокувати розгортання американського озброєння.

Офіційні особи відмовляються називати партії, які можуть фінансуватися Росією, але, ймовірно, йдеться про угорський "Йоббік", грецьку "Золоту зорю", італійську "Лігу Півночі", французький "Національний фронт". Розвідка США у звіті, з яким ознайомилися журналісти Telegraph через джерела в британських спецслужбах, зазначила вплив Росії у Франції, Нідерландах, Угорщині, Чехії та Австрії.

Зокрема, російським впливом пояснюється візит депутатів парламенту Австрії в Крим, проведення референдуму щодо асоціації Україна-ЄС у Нідерландах, обрання Джеремі Корбина лідером лейбористів у Великобританії.

Нагадаємо, The Economist у лютому 2015 року нарахував щонайменше 11 європейських відкрито проросійських партій, серед яких правляча в Греції "СІРІЗА", "Йоббік", "Національний фронт", болгарська "Атака" й інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram