ГоловнаСвіт

Австрія вирішила обмежити прийом мігрантів

Пропускати будуть тільки тих, хто претендує на притулок в Австрії чи Німеччині

Австрія вирішила обмежити прийом мігрантів
Фото: EPA/UPG

Австрія вирішила посилити контроль за пропуском мігрантів на кордоні зі Словенією. З кінця наступного тижня проїзд через країну буде дозволений тільки тим, хто подає на притулок у Німеччині або самій Австрії.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Австрії Йоханна Міклі-Ляйтнер в ефірі місцевого радіо, пише австрійський The Local.

"Зараз на австрійсько-німецькому кордоні пропускають тільки тих, хто подав на притулок у Німеччині. Тих, хто хоче їхати далі, розвертають. З кінця наступного тижня ми будемо зупиняти цих людей вже на південному кордоні (зі Словенією)", - сказала вона. Окрім того, Мікле-Ляйтнер заявила, що Австрія встановить ліміт на надання притулку і вживе інші заходи для того, щоб стати менш привабливою для мігрантів.

Заяву міністра в суботу підтвердив канцлер Австрії Вернер Файманн. "Кожен, хто прибуває до нас, буде посилено перевірятися. Той, хто не має права на притулок або відмовиться подати заяву на його отримання, повинен буде залишити нас", - сказав він в інтерв'ю виданню Oesterreich, повна версія якого буде опублікована 16 січня. Він визнав, що таким чином Австрія порушує правила Шенгенської зони.

"На кордоні вимагатимуть документи. І якщо ЄС не в змозі забезпечити охорону зовнішніх кордонів, Шенген ставиться під сумнів. Тоді кожна країна повинна контролювати свої власні кордони", - сказав Файман.

Рішення Австрії послідувало після того, як послідовно Швеція, Данія і Німеччина ввели прикордонний контроль, покликаний стримати наплив мігрантів з Близького Сходу. Австрія торік була ключовою транзитною країною для мігрантів, через неї пройшли сотні тисяч людей. В останні дні Німеччина повертає назад в Австрію по 200-300 осіб.

Канцлер ФРН Ангела Меркель визнала, що Європа виявилася не готовою до прийому мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram