ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Обвинувачений у справі Нємцова назвав ім'я вбивці політика

Версія слідства у справі Нємцова не збігається з версією обвинуваченого.

Обвинувачений у справі Нємцова назвав ім'я вбивці політика
Подозреваеые в убийстве Немцова (архив)
Фото: ph.livejournal.com

Фігурант справи Нємцова Анзор Губашев розповів під час допиту, що Бориса Нємцова вбив Беслан Шаванов, який підірвався під час затримання.

Про це повідомляє "Дождь" із посиланням на адвоката Губашева Мусу Хадісова.

Хадісов розповів про показання Губашева на допиті. Увечері 27 лютого Губашев перебував у районі Червоної площі, коли йому зателефонував Беслан Шаванов.

"Шаванов попросив підвезти його до ГУМу на Червоній площі. Сам він сказав, що погано знає місто, тому попросив Губашева сісти за кермо ZAZ Chance. Анзор був за кермом, поруч сидів Шаванов. Шаванов увесь цей час на когось чекав, у нього була призначена якась зустріч. Через деякий час Шаванов попросив почекати і пішов у бік моста. Згодом він подзвонив і попросив під'їхати до моста. Коли Анзор під'їхав, він побачив, що падає чоловік, і дівчину поряд з ним. Згодом з'ясувалося, що це був Борис Нємцов", - розповів Хадісов.

Він додав, що Губашев не знав, ким був загиблий. Також не знав намірів Шаванова вбити Нємцова. У своїх свідченнях він зазначив, що нічого не знав про мотиви вбивства. При цьому, як наголосив адвокат, в автомобілі більше нікого не було.

Хадісов повідомив, що подробиці Губашев розповість на наступному засіданні.

Згідно з останніми даними слідства, Бориса Нємцова вбив боєць батальйону "Північ" Заур Дадаєв. Замовником і організатором убивства назвали іншого бійця батальйону - Руслана Мухудінова.

Беслан Шаванов загинув у березні 2015 року в Грозному під час спецоперації для його затримання. У листопаді офіційний представник Слідкому РФ Володимир Маркін сказав, що кримінальне переслідування Шаванова припинено через його смерть.

Раніше у справі про вбивство Нємцова пред'явили звинувачення Зауру Дадаєву, Шадіду Губашеву, Темірлану Ескерханову і Хамзату Бахаєву. Фігурантів звинуватили у скоєнні вбивства за наймом у складі організованої групи, а також незаконному придбанні, носінні, перевезенні та зберіганні вогнепальної зброї.

Бориса Нємцова вбили пізно ввечері 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. За даними слідства, вбивця кілька разів вистрілив йому у спину, після чого втік у сірому автомобілі ZAZ Chance.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram