ГоловнаСвіт

КНДР не запросили на Всесвітній економічний форум через водневу бомбу

Востаннє представники Північної Кореї брали участь у Давоському форумі 1998 року.

КНДР не запросили на Всесвітній економічний форум через водневу бомбу
Всемирный экономический форум в Давосе

На міністра закордонних справ КНДР Рі Ен Су більше не чекають на зустрічі в рамках Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) у швейцарському Давосі.

Як повідомляє агентство Рейтер, Філіп Реслер (Philipp Roesler), член правління форуму, зазначив, що організатори ВЕФ дійсно запрошували Пхеньян до участі в зустрічі 2015 року.

"Тоді з КНДР надходила низка обнадійливих сигналів, що свідчили про те, що міжнародний діалог усе-таки можливий. Однак ми бачили, що відбулося минулого тижня, - я кажу про ядерні випробування", - поскаржився Реслер. Він зазначив, що після цих подій діалогу не вийде, тому запрошення анулюється.

Всесвітній економічний форум - швейцарська неурядова організація, яка щорічно організує зустрічі в Давосі для великих бізнесменів, політиків, мислителів і журналістів з усього світу. Найближча зустріч пройде 20-23 січня 2016 року. Востаннє представник Пхеньяна брав участь у заходах форуму 1998 року.

Про те, що КНДР успішно випробувала водневу бомбу, Пхеньян офіційно оголосив 6 січня. При цьому північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявляв про наявність такої зброї в КНДР ще в грудні 2015 року. За його словами, бомба необхідна для захисту від ядерної загрози з боку США. Крім того, напередодні стало відомо, що КНДР прийняла на озброєння боєголовки з термоядерним зарядом.

КНДР стала ядерною державою 2005 року. У 2006, 2009, 2013 роках північнокорейські військові випробували цей вид зброї, спровокувавши своїми діями засудження світової спільноти. У 2009 році Пхеньян вийшов із шестисторонніх переговорів про свою ядерну програму, а в липні 2015 року КНДР відмовилася обговорювати можливість ядерного роззброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram