ГоловнаСвіт

Шукачі зниклого 2014 року малайзійського "Боїнга" зробили дивовижне відкриття

Пошуки літака тривають.

Пошукова команда, яка невпинно працює, щоб розшукати уламки зниклого в березні 2014 року малайзійського літака "Боїнг-777", зробила дивовижне відкриття, яке, однак, не має нічого спільного зі зниклим літаком.

Про це пише

The Telegraph.

Замість уламків літака пошуковці виявили корабель, що, ймовірно, зазнав аварії ще в ХIX столітті і затонув на глибині майже 6,5 км.

Здалеку великий металевий об'єкт на дні океану виглядав схожим на збитий літак. Поки що про знахідку практично нічого невідомо, але, за попередніми даними, судно використовували для транспортування вантажів.

Як би там не було, пошукова команда вкрай розчарована своєю знахідкою, оскільки марні пошуки літака чи його уламків тривають вже близько двох років.

Малайзійський літак "Боїнг-777" із 227 пасажирами на борту, який вилетів із Куала-Лумпур до Пекіна 8 березня 2014 року, зник із радарів над Південно-Китайським морем. Згодом з'ясувалося, що на літаку були вимкнені системи зв'язку, його курс був серйозно змінений. Після зникнення рейсу MH370 Австралія, Малайзія, США, Китай та інші країни витратили десятки мільйонів доларів на проведення пошукових робіт в океані.

29 липня 2015 року на острові Реюньон (розташований в Індійському океані, на схід від Мадагаскару, більш ніж за 4000 кілометри на захід від місця проведення пошукової операції) під час збирання сміття на узбережжі виявили фрагмент крила літака. Згодом експерти підтвердили, що він належить зниклому MH370.

Незабаром після зникнення MH370 сталася

катастрофа MH17 тієї самої авіакомпанії на Донбасі. Це обернулося серйозними фінансовими проблемами для "Малайзійських авіаліній". До цього компанія пишалася низьким числом інцидентів за 68 років роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram