ГоловнаСвіт

У Британії десятки тисяч лікарів-початківців провели страйк

Через протест лікарів скасовано тисячі операцій та інших процедур.

У Великобританії десятки тисяч лікарів-початківців по всій країні взяли участь у страйку через плани уряду змінити умови їхньої роботи і принципи оплати їхньої праці.

Про це повідомляє euronews.

У підсумку по країні було скасовано чотири тисячі операцій, ще більшу кількість менш складних процедур і звичайних консультацій.

Національна служба охорони здоров'я (NHS) Великобританії, яка надає населенню країни безкоштовне медичне обслуговування і на яку йде третина державних витрат, як правило, є одним з найбільш важливих питань під час виборів.

План уряду спрямований на те, щоб лікарі надавали свої послуги пацієнтам сім днів на тиждень, оскільки дослідження показують, що рівень смертності вищий у вихідні, коли працює менше лікарів.

Профспілка лікарів "Британська медична асоціація" (БМА) заявила, що план уряду несправедливий щодо лікарів, оскільки змушує їх працювати понаднормово і не передбачає жодних гарантій їхніх прав. У зв'язку із цим БМА планує провести ще один 48-годинний страйк наприкінці січня, а також повне припинення надання послуг, у тому числі невідкладної допомоги, протягом дев'яти годин 10 лютого.

Нагадаємо, 2012 року британські лікарі вийшли на акції протестів через пенсійну реформу для працівників охорони здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram