ГоловнаСвіт

У Бразилії поліція застосувала сльозогінний газ проти незадоволених зростанням цін

Понад 1,5 млн бразильців втратили свої робочі місця у 2015 році

У бразильському місті Сан-Паулу поліція застосувала сльозогінний газ і шумові гранати для розгону демонстрантів, які вийшли на вулицю протестувати проти підвищення плати за проїзд у громадському транспорті.

Про це повідомляє euronews.

Заворушення в Сан-Паулу
Фото: EPA/UPG
Заворушення в Сан-Паулу

Поліція виправдовує свої дії необхідністю реагувати на дії протестувальників.

Люди обурені, що за інфляції у 10% влада далі підвищувала ціни. Пасажири при цьому скаржаться на вкрай низьку якість одержуваних транспортних послуг.

Понад 1,5 млн бразильців втратили свої робочі місця у 2015 році на тлі найгіршої за останні більш ніж 25 років рецесії в найбільшій економіці Латинської Америки.

Деякі політичні аналітики говорять, що настрій бразильців може зіграти значну роль у визначенні результату процесу імпічменту президента Ділми Русеф. Хоча щодо Русеф не ведеться розслідування, багато бразильців покладають на неї відповідальність за рецесію. Крім того, Русеф звинувачується в порушенні законодавства про фінансову відповідальність у 2014-му і 2015 роках. Главу держави звинувачують у тому, що її адміністрація використовувала податкові маневри з метою приховати дефіцит бюджету, уряд Бразилії свою провину заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram