ГоловнаСвіт

Прем'єр-міністр Японії закликав Путіна обговорити мирний договір

"Відсутність мирного договору через 70 років після закінчення війни - це ненормально"

Прем'єр-міністр Японії закликав Путіна обговорити мирний договір
Владимир Путин, Синдзо Абэ
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе висловився за проведення саміту з російським президентом Володимиром Путіним для обговорення підписання мирного договору між країнами.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

"Ми обидва розуміємо, що відсутність мирного договору через 70 років після закінчення Другої світової війни - це ненормально", - сказав Абе, відповідаючи на питання про можливість візиту Путіна до Японії 2016 року.

При цьому він наголосив, що проблему Північних територій не вирішити без зустрічі на найвищому рівні.

Абе також схвально висловився про дії Росії на Близькому Сході, заявивши, що Москва "грає конструктивну роль у боротьбі з тероризмом".

Нагадаємо, після закінчення Другої світової війни всі Курильські острови увійшли до складу СРСР, проте Японія оскаржує приналежність островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан і групи островів Хабомаї. Періодично російські чиновники відвідують острови, що неминуче спричиняє невдоволення японської сторони.

Останній такий візит здійснив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв минулого літа. Тоді уряд Японії заявив, що такий візит на спірні території неприйнятний і може стати великою перешкодою в розвитку політичного діалогу Японії та Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram