ГоловнаСвіт

У Швеції почали полювання на вовків, не дочекавшись рішення суду

Останніми роками у країні розпалюються суперечки через квоти на відстріл хижаків

У Швеції почали полювання на вовків, не дочекавшись рішення суду

У Швеції почалося полювання на вовків, незважаючи на те, що Вищий адміністративний суд королівства поки що не виніс рішення щодо кількості хижаків, дозволеної до відстрілу.

Як повідомляє Русская служба Би-би-си, вбита вже як мінімум одна тварина.

Раніше вищестояща судова інстанція дала дозвіл на відстріл 14 хижаків. Всього популяція вовків на території Швеції оцінюється в 400 особин.

Шведські мисливці вважають, що вовки самі знищують занадто багато дичини. Фермери, зі свого боку, стверджують, що хижаки не проти поживитися домашньою худобою. При цьому екологи не згодні з аргументами, що обмежений забій вовків зменшить родинне схрещування і оздоровить популяцію.

Полювання на вовків у королівстві була під забороною протягом 46 років. У 2010 році мораторій скасували, проте з того часу вона носить обмежений характер: відстріл жорстко квотується і обмежується за часом. Цього року він повинен протривати приблизно 1,5 міс. У 2011 році Швеція потрапила під штраф Брюсселя за невідповідність критеріям збереження вовків.

Нагадаємо, у квітні влада Японії заявила про плани відновити полювання на китів. Міжнародна заборона на полювання на китів діє в цій країні з 1982 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram