ГоловнаСвіт

У Данії затримали російський суховантаж з п'яним екіпажем

Затримано капітана, його першого помічника й інженера

У Данії затримали російський суховантаж з п'яним екіпажем
Фото: транснао.рф

У Данії затриманий російський суховантаж "Іван Бобров", який прямував з Іпсвіча в Ригу, оскільки його екіпаж був п'яний.

Як повідомляє видання "Морской бюллетень", в протоці Ересунн суховантаж "відхилився від курсу і став небезпечно маневрувати".

Офіцер данської служби порятунку повідомив, що в час сеансу радіозв'язку з судном у данців з'явилася підозра, що їх співрозмовник нетверезий. Після цього на судно була спрямована поліція, яка з'ясувала, що капітан, його перший помічник і інженер перебувають у стані алкогольного сп'яніння. Всі вони затримані. Всього, за даними видання, на борту було 9 осіб.

У посольстві РФ у Данії відмовилися коментувати інформацію про затримання судна.

Підтвердити або спростувати висновки експертів повинен аналіз крові, результати якого, як очікується, будуть отримані в понеділок, 4 січня, пише РБК. Наразі затриманий суховантаж поставлений на якір в порту Хельсінгер.

Суховантаж "Іван Бобров" побудований у 1978 році в Гамбурзі і до 2007 року називався Hans Lehmann. Під російський прапор судно було переведено в 2008 році, а до того ходило під прапорами Німеччини, Бірми, Антигуа і Барбуда та Грузії. Тепер "Іван Бобров" належить компанії "Транс-НАО Шиппінг Компані".

Нагадаємо, в жовтні п'яний російський дипломат потрапив у ДТП під Києвом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram