ГоловнаСвіт

У Ємені відновилася війна

Саудівська коаліція оголосила про припинення 18-денного перемир'я

У Ємені відновилася війна
Фото: EPA/UPG

Арабська коаліція, яку очолює Саудівська Аравія, оголосила про припинення перемир'я у Ємені, де ведуться бої проти повстанського руху хоуситів (шиїтське воєнізоване угруповання).

"Керівництво коаліції, яка підтримує легітимну владу в Ємені, оголошує про завершення перемир'я, починаючи з 11:00 за Гринвічем у суботу", - цитує Reuters заяву, оприлюднену саудівським державним інформаційним агентством.

Таким чином, перемир'я тривало менш ніж три тижні. Його ввели з 15 грудня, при цьому порушення режиму тиші фіксувалися з обох сторін.

Громадянська війна в Ємені, однією зі сторін конфлікту якої є бойове крило хоуситів - шиїтський рух "Ансар Аллах" - триває кілька років. Хоусити виступають проти суннітського єменського президента Абд Раббо Мансура Хаді і його уряду.

На початку 2015 року повстанці захопили столицю країни Сану і розгорнули наступ на південь. Через кілька місяців хоусити взяли стратегічно важливий для президента Аден, після чого єменський лідер втік до Саудівської Аравії.

У березні цього року Саудівська Аравія та її регіональні союзники почали військову операцію проти шиїтських повстанців-хоуситів з метою повернення Хаді до влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram