ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Клінтон звинуватила бойовиків ІД у геноциді християн на Близькому Сході

Колишній держсек пообіцяла не допустити участі США у наземній військовій операції в Сирії у разі обрання на пост президента

Клінтон звинуватила бойовиків ІД у геноциді християн на Близькому Сході
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Колишній держсекретар, претендент на пост президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон назвала дії бойовиків "Ісламської держави" (ІД) щодо християн на Близькому Сході геноцидом.

Про це повідомляє ABC News.

За словами Клінтон, це стосується й інших релігійних меншин у регіоні.

Колишній держсек нагадала, що їй вже доводилося висловлюватися на цю тему, але того разу вона не була такою категоричною. Вона висловила впевненість, що зараз доказів достатньо. "Я тепер впевнена, що те, що відбувається, - це геноцид, навмисне спрямований на знищення життів, стирання з лиця землі християн та інших релігійних меншин", - підкреслила Клінтон.

12 грудня Клінтон заявила, що з усіх кандидатів на пост президента США тільки вона має конкретний план боротьби з ІД. "Інші претенденти можуть тільки міркувати, а я була в ситуаційній кімнаті Білого дому. Я знаю, що необхідно зробити, щоб убезпечити США", - зазначила Клінтон. Вона не розкрила всі деталі, уточнивши, що у разі свого обрання на пост президента вона не допустить участі США у наземній військовій операції, оскільки "це нерозумно, а терористи тільки цього й чекають". 16 грудня Клінтон презентувала свій план боротьби з ІД.

19 листопада Клінтон заявила про необхідність посилити повітряну операцію проти ІД. "Наша мета полягає не в тому, щоб стримувати бойовиків, а в тому, щоб перемогти і знищити ІД", - сказала вона.

14 жовтня колишній держсекретар висловилася щодо операції Росії в Сирії. За її словами, введення безпольотної зони над Арабською Республікою допомогло б чинити тиск на Москву. Рішення про заборону польотів, як заявила Клінтон змусило б РФ "почати рахуватися з інтересами інших країн у регіоні".

"Ісламська держава" - терористичне угруповання, що захопило у 2014 році частина районів Іраку і Сирії та проголосило там халіфат. Альянс із 65 країн на чолі з США проводить бомбардування території Іраку з серпня 2014 року і підтримує курдські сили, які борються на землі. У вересні 2014 року почалися атаки коаліції на позиції терористів у Сирії, авіаудари по території Сирії почала завдавати також Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram