ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Авіаносець США Harry S. Truman долучився до боротьби проти ІД

Американська армія заявила про "унікальну можливість для подальшого прогресу в боротьбі з ІД"

Авіаносець США Harry S. Truman долучився до боротьби проти ІД
Авианосец Harry S. Truman
Фото: wikipedia.org

З американського атомного авіаносця Harry S. Truman ("Гаррі Трумен"), що знаходиться у Перській затоці, у вівторок, 29 грудня, здійснили перші вильоти літаки з метою завдання ударів по позиціях "Ісламської держави" (ІД).

Про це повідомляється на сайті ВМС США.

Harry S. Truman і його авіакрило під час військової місії взаємодіють із французькими збройними силами, представленими атомним авіаносцем "Шарль де Голль".

За словами контр-адмірала Брета Батчелдера, операції спільно з французами дозволяють антитерористичній коаліції збільшити вогневу міць і надають "унікальну можливість для подальшого прогресу в боротьбі з ІД". Він зазначив, що союзники доповнюють один одного - тоді як один учасник може здійснювати бойові вильоти, інший може проводити технічне обслуговування та готуватися до наступного дня операції.

Авіаносець "Шарль де Голль" прибув до східного Середземномор'я у ніч на 22 листопада. До складу авіакрила, що базується на кораблі, входять 18 винищувачів Rafale-M, вісім модернізованих винищувачів-бомбардувальників Super Etendard, два «літаючі радари» E-2C в модернізованому варіанті Hawkeye-2000 американської збірки, два вертольоти SA.365N Dauphin і вертоліт SA.319B Allouette III. Також на палубі авіаносця розміщено один вертоліт AS.332 Super Puma Військово-повітряних сил Франції.

З осені минулого року коаліція на чолі з США завдає ударів по терористах у Сирії та Іраку. З вересня 2015 року у бомбардуваннях позицій ІД бере участь Росія, яку не раз викривали в обстрілі противників сирійського президента Башара Асада з поміркованої опозиції.

"Ісламська держава" - терористичне угруповання, яке у 2014 році захопило частину території Сирії та Іраку і проголосило там халіфат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram