ГоловнаСвіт

У Південній Америці більше як 180 тис. осіб покинули домівки через повені

Найбільше від розгулу стихії постраждав Парагвай

У Південній Америці більше як 180 тис. осіб покинули домівки через повені
Фото: EPA

Кількість осіб, що вимушено покинули свої будинки через повінь в Парагваї, Аргентині, Уругваї та Бразилії, перевищила 180 тис.

Про це повідомляє ТАСС.

За інформацією уругвайського Національного управління з надзвичайних ситуацій (SINAE), за останню добу кількість осіб, що постраждали від стихії тільки в цій країні зросла до 16311.

З них 1,9 тис. були евакуйовані, 14,4 тис. покинули свої будинки самостійно

За даними місцевих метеорологів, зростання рівня води в річці Уругвай вже досягло свого піку. Найбільше від розгулу стихії постраждав Парагвай, де будинки були вимушені залишити більше 140 тис. осіб. За даними управління з надзвичайних ситуацій Асунсьйона, зі столиці республіки були евакуйовані 18,2 тис. сімей.

Як наголошується, рівень води в річці Парагвай зупинився на позначці 7,82 м. За прогнозами метеорологів, він буде знижуватися до березня, після чого може знову піти вгору.

За цей рік Парагвай вже втретє виходить з берегів, перевищуючи критичну позначку 5,5 м. Минулого тижня в Парагваї сильним вітром були повалені десятки дерев, внаслідок чого загинули чотири людини. У парагвайській столиці порушено електропостачання. У постраждалих районах було оголошено надзвичайний стан.

Нагадаємо, за останні чотири дні в дев'яти американських штатах через бурі, опади і торнадо загинули 43 людини. Фронт негоди охопив Нью-Мексико, Техас, Оклахома, Іллінойс, Міссісіпі, Теннессі, Луїзіану, Арканзас і Алабаму.

25 грудня повідомлялося, що щонайменше п'ятеро людей загинули через проливні дощі та ураганний вітер, що обрушилися на Південну Америку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram