ГоловнаСвіт

Чорногорія висунула голову МЗС на пост Генсека ООН

Лукшич в березні 2016 року піде з поста голови МЗС Чорногорії і повністю присвятить себе кандидатській підготовці.

Чорногорія висунула голову МЗС на пост Генсека ООН
Фото: http://forum.vesveter.ru

Уряд Чорногорії прийняв рішення про висунення кандидатури віце-прем'єра і голови МЗС Ігоря Лукшича на пост Генерального секретаря ООН.

Про це повідомляють РИА Новости.

"Ще десять років тому в нас не було своєї держави, а зараз є серйозний кандидат, що має підтримку в тому, щоб виконувати основну функцію в ООН", - заявив у своєму зверненні прем'єр Міло Джуканович.

Як зазначив голова уряду, за новими правилами ООН генсек повинен бути обраний з регіону Східної Європи. Чорногорський прем'єр сказав, що проводив консультації з представниками "впливових держав-членів ООН" і отримав "позитивну оцінку" Чорногорії як зразкового члена організації і відповідального сусіда.

Сам Лукшич повідомив, що в березні 2016 року піде з поста голови МЗС Чорногорії і повністю присвятить себе кандидатській підготовці.

Лукшич має 12 років професійного досвіду на урядових функціях: сім років він був міністром фінансів, потім прем'єром і до теперішнього часу - міністром закордонних справ і європейської інтеграції Чорногорії.

Нагадаємо, 22 грудня уряд Словенії висунув кандидатом на пост Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй колишнього президента країни Данила Тюрка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram