ГоловнаСвіт

Фінляндія ввела заборону на перетин кордону з Росією на велосипеді

Фінська влада стурбована збільшенням кількості біженців, що перетинають російсько-фінський кордон.

Фінляндія ввела заборону на перетин кордону з Росією на велосипеді
Финляндия
Фото: http://www.horoshienovosti.com.ua

Прикордонна служба Фінляндії ввела заборону на перетин кордону з Росією на велосипеді на півночі країни.

Про це повідомляє сайт фінського телеканалу МТВ3.

Тепер перетинати кордон можна буде тільки на автомобілі.

Відзначається, що прийняти таке рішення фінську сторону змусив той факт, що через прикордонні пункти Салла і Райян-Йоосеппі почали приїжджати біженці з території Росії на велосипедах. За інформацією телеканалу, через один з них в суботу, 26 грудня, прибула машина, п'ять пасажирів якої попросили притулку в країні. Шостий пасажир - підозрюваний у нелегальному перевезенні мігрантів через кордон, росіянин.

Як ще один аргумент вказано небезпеку їзди на велосипеді взимку. "Пересування на велосипеді в зимових умовах загрожує безпеці як самих велосипедистів, так і інших учасників дорожнього руху", - йдеться в повідомленні.

10 листопада влада Фінляндії заявила, що для розміщення мігрантів будуть використані намети і контейнери. Таке рішення прийнято у зв'язку з браком житлових приміщень для потоку переселенців, що зростає. МВС країни офіційно повідомило, що Фінляндія вийшла на четверте місце в Європі за кількістю біженців на одного жителя. У жовтні в країну в'їхали близько 7 тис. біженців. Всього з початку року в країну прибули більше 27 тис.переселенців, які біжать від воєн і конфліктів з країн Близького Сходу і Магрибу.

Нагадаємо, 6 грудня Фінляндія депортувала в Росію групу біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram