ГоловнаСвіт

Сотні мігрантів намагалися прорватися в Євротунель

Рух на шосе було повністю заблоковано протягом 30 хвилин.

Сотні мігрантів намагалися прорватися в Євротунель
Евротоннель
Фото: EPA/UPG

Сотні мігрантів намагалися прорватися в Євротунель біля французького міста Кале в п'ятницю в другій половині дня.

Про це інформує Le Figaro.

"Близько 16-ї години сотні мігрантів невеликими групами намагалися увірватися в тунель", - повідомили в префектурі, додавши, що "проникнення припинено" поліцією і мігранти "відступили на болота", в табір для біженців. Йдеться принаймні про 4500 мігрантів.

Як наголошується, спроба прориву спонукала владу тимчасово закрити A16 в обох напрямках з міркувань безпеки відповідно з рішенням префектури Па-де -Кале.

В якості запобіжного заходу влада вирішила тимчасово скоротити трафік на A16 в обох напрямках на висоті виходів, що ведуть до Ла-Маншу.

Рух на шосе було повністю блоковано протягом 30 хвилин. А16 був знову відкритий для руху в 17:00.

Нагадаємо, в серпні у французькому місті Кале міністри внутрішніх справ Франції і Великобританії Бернар страт і Тереза Мей підписали угоду  про створення спільного центру для боротьбі з нелегальною міграцією.

Наприкінці липня сотні мігрантів, які сподіваються потрапити до Великобританії, штурмували огородження вантажного терміналу тунелю під Ла-Маншем у французькому місті Кале. Після цього Девід Кемерон заявив, що Великобританія буде видворяти всіх мігрантів, які штурмують Євротунель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram