ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Патріарх Кирило довго не протримається, - Всеволод Чаплін

Скандально відомий протоєрей пояснив своє звільнення розбіжностями з патріархом

Патріарх Кирило довго не протримається, - Всеволод Чаплін
Всеволод Чаплин
Фото: www.yuga.ru

Патріарх Кирило "довго не протримається" на своєму посту. 

Про це в інтерв'ю радіостанції "Говорит Москва" заявив колишній голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату Російської православної церкви протоєрей Всеволод Чаплін.

На думку Чапліна, предстоятель РПЦ Кирило "перестав розуміти, що він колективний проект".

"Думаю, довго він не протримається. Думаю, що це протиріччя між вірою в особисту харизму і навколишньою реальністю буде тільки посилюватися", - цитує радіостанція його слова.

Раніше він стверджував, що мав розбіжності з патріархом.

"Я давно сперечався зі Святійшим патріархом з питань церковно-державних відносин і питань церковного управління. Я вважаю, що Церква з владою повинна говорити відкритою мовою, замість того, щоб запобігати ласки перед якимись чиновниками", - розповів Чаплін раніше в бесіді з "Дождем". За словами Чапліна, він чекав свого звільнення тривалий час.

У свою чергу керівник прес-служби патріарха Кирила Олександр Волков зазначив, що "залишає заяви В.Чапліна на його совісті".

25 грудня протоєрея Всеволода Чапліна звільнили з посади глави синодального відділу у взаєминах Церкви і суспільства за рішенням синоду РПЦ.

Патріарх Кирило (в миру Володимир Михайлович Гундяєв) - єпископ РПЦ, з 1 лютого 2009 року - Патріарх Московський і всієї Русі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram