ГоловнаСвіт

Білла Гейтса з дружиною визнали найбагатшою парою світу

Наймолодша пара у списку Марк Цукерберг і Присцилла Чан - на дев'ятому місці

Білла Гейтса з дружиною визнали найбагатшою парою світу
Фото: www.zf.ro

Засновник Microsoft Corp. Білл Гейтс і його дружина Мелінда зайняли перше місце у списку найзаможніших подружніх пар у світі.

Про це повідомляє агентство Интерфакс із посиланням на дослідження консалтингової компанії Wealth-X.

Сукупні статки пари, яка відома своєю активною благодійною діяльністю, оцінюють у $85,7 млрд. Нещодавно вони відзначили 21 рік подружнього життя.

На другому місці опинилися засновник іспанського ритейлера одягу Inditex Амансіо Ортега і його дружина Флора Перес, які одружилися 2001 року. Разом вони володіють активами на $70,7 млрд.

Третє місце зайняв союз інвестора Воррена Баффета і Астрід Менкс зі статком $65 млрд. Вони живуть разом із 1977 року і одружилися 2006 року, через два роки після смерті першої дружини мільярдера. На той момент нареченим було відповідно 76 і 60 років.

На четвертому і п'ятому місцях розташувалися сім'ї американських промисловців братів Кохів. Девід і Джулія, а також Чарльз і Елізабет мають по $47,5 млрд.

Далі в десятці йдуть сім'ї китайського мільярдера Ван Цзяньлінь і Лінь Нін ($40,7 млрд), засновника Amazon Джеффа Безоса і його дружини письменниці Макензі Безос ($39,8 млрд), голови LVMH Бернара Арно і піаністки Елен Мерсьє ($38,7 млрд), Марка Цукерберга і Присцилли Чан ($38,5 млрд, наймолодша пара у списку) і керівника Wal-Mart Джеймса Волтона з дружиною Лінн ($36,2 млрд).

Примітно, що дослідження співробітників Університету Еморі в Атланті показало, що ймовірність розлучення у пар із річним доходом понад $125 тис. на 51% менша, ніж у тих, хто сукупно заробляє менш ніж $25 тис. на рік. Із цього може випливати, що забезпечені подружжя мають на одну причину менше для розлучення.

Нагадаємо, голова Facebook Марк Цукерберг і засновник Microsoft Білл Гейтс запустили нову глобальну ініціативу, спрямовану на стимулювання приватних інвестицій у дослідження екологічно чистої енергії. Крім Цукерберга і Гейтса, до коаліції також приєдналися дружина голови Facebook Присцилла Чан, генеральний директор Amazon Джефф Безос, засновник Virgin Ричард Бренсон і виконавчий директор Alibaba Джек Ма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram