ГоловнаСвіт

Ліга арабських держав закликала Туреччину вивести війська з Іраку

ЛАД визнала побоювання Іраку обґрунтованими

Ліга арабських держав закликала Туреччину вивести війська з Іраку
Лига арабских государств (ЛАГ)
Фото: EPA/UPG

Ліга арабських держав (ЛАД), що зібралася на екстрене засідання в Каїрі на прохання іракського уряду, закликала Туреччину вивести війська з Іраку.

Про це заявив генсек організації Набіль аль-Арабі, пише Today's Zaman, повідомляє агентство РБК.

"Ми вважаємо дії Туреччини, яка перетнула кордон арабських держав і введення нею військ дуже тривожним знаком. І ми вимагаємо їх негайного виведення", - сказав він. Аль-Нарабі додав, що ЛАД вважає побоювання Іраку обґрунтованими і повністю підтримує його позицію. Нагадаємо, 11 грудня президент Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що питання про виведення військ з Іраку не порушувалось. Вони перебувають у сусідній країні з метою допомоги у підготовці іракської армії.

Турецькі військові перебувають в Іраку з 2014 року. Їх завдання полягає в допомозі іракській стороні в боротьбі проти екстремістського угруповання "Ісламська держава". Турецький контингент розквартирований у районі Мосула в іракському Курдистані.

Прибуття нових турецьких підрозділів, зокрема танкового батальйону, викликало обурення в низці країн. 20 грудня МЗС Туреччини повідомило, що турецькі військовослужбовці і техніка будуть відведені з території Іраку, щоб знизити напруженість у відносинах двох країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram