ГоловнаСвіт

Палестинській дівчинці, яка розплакалася при Меркель, дозволили залишитися в ФРН

Німецькі соцслужби допомогли батькові дівчинки знайти роботу

Палестинська школярка Рім Сахвіль (Reem Sahwil), яка розплакалася в прямому ефірі під час зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель, отримала дозвіл на проживання в Німеччині до 17 жовтня 2017 року.

Про це повідомляє Bild.

Крім того, місцева влада дозволила залишитися в ФРН батькам і братові Рім. За інформацією видання, місцеві соціальні служби допомогли батькові дівчинки знайти роботу.

"Я радий, що ситуація зі статусом Рім вирішилася. Період невизначеності завершився, і вона може залишитися тут", - прокоментував подію міністр внутрішніх справ землі Мекленбург-Передня Померанія Лоренц Кафієр (Lorenz Caffier).

16 липня у час відвідин однієї зі шкіл міста Росток Ангела Меркель відповіла на репліку Рім про те, що іммігрантам важко живеться в Німеччині. "Іноді політика - важка справа. Звичайно, сама по собі ти - чудова людина. Але ти знаєш, що в таборах палестинських біженців у Лівані живуть тисячі й тисячі людей. Якщо ми скажемо їм: "Приїжджайте всі до нас", і ще покличемо до себе всіх охочих з Африки, ми просто не зможемо цього витримати. Єдине, що ми можемо їм пообіцяти, - їхні заяви розглянуть швидко. Але декому доведеться повернутися назад", - пояснила канцлер.

Після цього дівчинка, донька палестинського іммігранта, розплакалася. Як з'ясувалося, її батько має лише тимчасовий дозвіл на проживання в Німеччині. Йому заборонено працювати, а значить, Рім не зможе і далі вивчати у школі німецьку мову. Меркель спробувала втішити дитину і підбадьорливо повідомила, що дівчинка вже зробила в німецькій великі успіхи. Цей вчинок, втім почали активно обговорювати інтернет-користувачі. Дехто схвалив спробу Меркель пояснити дитині непросте питання. Інші ж назвали пряму відповідь канцлера безсердечною.

Очікується, що цього року до Німеччини прибуде понад мільйон біженців, через що зростає занепокоєння, що найбільша економіка Європи не зможе впоратися з таким припливом. Стурбованість питаннями безпеки виросла після терактів, здійснених у Парижі 13 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram