ГоловнаСвіт

Правозахисники розкритикували заборону влади Брунею на святкування Різдва

Порушникам загрожує штраф у розмірі $20 тис. і 5 років тюремного ув'язнення.

Правозахисна організація Human Rights Watch розкритикувала заборону влади Брунею на святкування Різдва. Про це повідомляє euronews.

За словами Філа Робертсона, помічника директора організації в Азії, така заборона є грубим порушення свободи віросповідання.

Тим, хто не послухається і відзначатиме свято, загрожує штраф у розмірі $20 тис., або п'ять років тюремного ув'язнення, або і те й інше.

Зокрема, заборонено прикрашати різдвяні ялинки, приміщення, носити ковпаки Санти і вітати з Різдвом.

Місцеві ісламські лідери підтримали заборону, зазначивши, що використання атрибутів Різдва прирівнюється до імітації іншої віри і віровідступництва.

Заборона вписується в рамки суворого кримінального кодексу, заснованого на законах шаріату і введеного у 2013 році султаном Брунею.

Населення Брунею, однієї з найбагатших і найбільш забезпечених держав світу, становить 420 тис. осіб. З них 32% не сповідують іслам.

Християни, які проживають у країнах, де більшість населення сповідує іслам, проводять у соціальних мережах кампанію на захист Різдва з хештегом #MyTreedom.

На своїх сторінках у Facebook користувачі з Пакистану, Іраку, Саудівської Аравії, Нігерії та інших країн публікують знімки прикрашених до Різдва ялинок і уривки з дитячих вистав.

In the claws of Boko Haram, one of the world's deadliest militant groups who also pledged allegiance to ISIS earlier thisyear. #MerryChristmas from north-eastern Nigeria! #MyTreedom

Posted by My Treedom on Wednesday, December 23, 2015

Із сирійського Кобані, не так давно звільненого від ІД, шлють привітання з Різдвом.

Merry Christmas from Mazandaran province, Iran.These sweet children melted our hearts, hold them in your hearts as you...

Posted by My Treedom on Wednesday, December 16, 2015

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram