ГоловнаСвіт

Євросоюз продовжив санкції проти Росії до 31 липня

Вони, як і раніше, прив'язані до виконання Росією Мінських угод

Євросоюз продовжив санкції проти Росії до 31 липня
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз у понеділок затвердив рішення про продовження санкцій проти Росії ще на півроку, повідомляється на сайті Європейської ради. Обмеження, введені 31 липня 2014 року у відповідь на російську агресію проти України, залишатимуться чинними щонайменше до 31 липня 2016 року.

Вони, як і раніше, прив'язані до виконання Росією Мінських угод.

Попередній термін дії економічних санкцій Євросоюзу проти Росії спливав наприкінці січня 2016 року. Західні країни неодноразово заявляли, що продовження санкцій безпосередньо залежить від виконання Мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Проте останнім часом, у зв'язку з міграційною кризою, терористичною загрозою в Європі, серед європейських країн з'явилися думки про те, що треба зміцнити співробітництво з Росією у боротьбі з ІДІЛ і в намірах завершити конфлікт у Сирії.

Спочатку планувалося, що посли країн-членів ЄС ще 9 грудня ухвалять рішення щодо продовження економічних санкцій стосовно Росії на півроку без обговорення. Однак кілька країн висловилися за обговорення цього питання на Європейській раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram