ГоловнаСвіт

WSJ повідомила про загибель у Сирії 9 осіб із російської ПВК

Група Вагнера, що налічує тисячі найманців, раніше воювала на Донбасі.

WSJ повідомила про загибель у Сирії 9 осіб із російської ПВК
Архив
Фото: EPA/UPG

Близько дев'яти громадян Росії загинули в Сирії в жовтні 2015 під час мінометного обстрілу російської бази на заході країни, повідомляє газета Wall Street Journal з посиланням на три джерела, обізнаних із ситуацією.

Співрозмовники видання підкреслюють, що російська влада не визнає їхньої загибелі.

Як розповів газеті журналіст і колишній радник з питань безпеки Денис Коротков, загиблі росіяни були членами приватної групи під назвою ОСМ. За його словами, угруповання також відоме як "група Вагнера" через псевдонім її лідера, колишнього російського військового, який брав участь у багатьох збройних конфліктах із часів розпаду СРСР.

Зокрема, за даними видання, група, яка була сформована в Краснодарському краї Росії, також брала участь у війні на Донбасі.

Інший співрозмовник видання розповідає, що це "перша спроба Росії створити приватну військову компанію на зразок американської Blackwater".

Усі три співрозмовники видання, знайомі з ситуацією, заявили, що після мінометного обстрілу групу було виведено з Сирії. Точну кількість загиблих один зі співрозмовників відмовився назвати, інші двоє назвали різні цифри. За словами одного з них, загинули вісім осіб, за словами іншого - дев'ять.

Джерело видання, близьке до Міноборони Росії, заявило, що група налічує приблизно 1 тис. осіб.

Нагадаємо, американську приватну військову компанію Blackwater (нині - Academi) використовував уряд США в збройних конфліктах в Іраку й інших країнах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram