ГоловнаСвіт

У Багдаді 9 військових загинули через помилковий авіаудар сил антиіділівської коаліції

У Пентагоні пообіцяли провести розслідування

У Багдаді 9 військових загинули через помилковий авіаудар сил антиіділівської коаліції
Министр обороны Ирака Халед аль-Обейди

Міністр оборони Іраку Халед аль-Обейді заявив, що сили коаліції на чолі з США, які борються з угрупованням "Ісламська держава", завдали помилкового авіаудару по іракських військах у районі міста Ель-Фаллуджа на заході Іраку. В результаті інциденту, що стався 18 грудня, загинули дев'ять іракських військових, повідомляє "Радіо Свобода".

Як пояснив міністр, інцидент стався, коли "військово-повітряні сили коаліції прикривали просування армії сухопутних військ поблизу Ель-Фаллуджі, оскільки іракські військові вертольоти не могли літати через погану погоду".

"Незважаючи на координацію з іракськими силами безпеки на місцях, початкові доповіді вказують на ймовірність загибелі через один з авіаударів іракських солдатів", - зазначили в Пентагоні за кілька годин до офіційної заяви Багдада.

У Пентагоні також вказали на те, що це перший випадок так званого "дружнього вогню" в Іраку за участю сил коаліції в їх боротьбі проти ісламістів, і пообіцяли провести розслідування.

Пізніше помилковий авіаудар по іракських військових прокоментував міністр оборони США Ештон Картер, виступаючи перед журналістами під час візиту в суботу на борту вертольотоносця USS Kearsarge у Перській затоці, інформує агентство Associated Press.

Глава Пентагону закликав прем'єр-міністра Іраку Хайдера аль-Абаді висловити співчуття.

Нагадаємо, 30 листопада у столиці Іраку Багдаді в натовпі прочан терорист-смертник підірвав себе, в результаті чого загинули дев'ять осіб і ще 21 отримала поранення. Теракт був направлений проти шиїтських прочан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram