ГоловнаСвіт

На Ленінградській АЕС через дефект зупинено енергоблок №2

Причин для евакуації персоналу атомної станції та населення міста Сосновий Бір немає

На Ленінградській АЕС через дефект зупинено енергоблок №2
Ленинградская АЭС

18 грудня в 13.50 мск зупинено енергоблок №2 Ленінградської  АЕС через парування в одному з приміщень турбінного цеху - в блоці редукуючих пристроїв деаератора. Про це повідомляється на сайті "Росенергоатому".

Парування значно зменшилося після зупинки реактора, сказано в повідомленні. Крім того, приміщення загальною площею до 40 кв. м повністю ізольовано. Радіаційна обстановка на Ленінградській АЕС і проммайданчику не змінювалася і залишається в межах природних фонових значень.

Директор Ленінградської АЕС Володимир Перегуда записав відеозвернення, в якому заявив, що підстав для занепокоєння через зупинку другого блоку ЛАЕС немає.

"Реактор заглушено, перебуває в підкритичному стані. Відхилень від параметрів нормальної експлуатації немає. Ведеться розхолоджування блоку для того, щоб усунути дефект, - заявив Перегуда. - Радіаційна обстановка усередині приміщень блоку і зовні станції є в нормі. Причин для евакуації персоналу атомної станції та населення міста Сосновий Бір немає".

Як повідомляється, зараз на Ленінградській АЕС робочими є 1-й, 3-й, 4-й енергоблоки, які мають навантаження 3000 мВт. Радіаційний фон у районі розташування станції не перевищує звичайних природних фонових значень.

Ленінградська АЕС є філією ВАТ "Концерн Росенергоатом". Станція розташована в місті Сосновий Бір,  80 км на захід від Санкт-Петербургу на березі Фінської затоки. ЛАЕС є першою в країні станцією з реакторами РБМК-1000 (уран-графітові ядерні реактори канального типу на теплових нейтронах). На АЕС експлуатуються 4 енергоблоки електричною потужністю 1000 МВт кожен.

Нагадаємо, 9 грудня Туреччина заявила, що "Росенергоатом" призупинив работу з будівництва першої в цій країні атомної електростанції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram