ГоловнаСвіт

МЗС: Росія відверто ігнорує статус Савченко

Україна вимагає негайно припинити "зухвалу розправу" над Савченко

МЗС: Росія відверто ігнорує статус Савченко
Фото: grani.ru

Російська сторона продовжує відверто ігнорувати статус Надії Савченко як члена Парламентської асамблеї Ради Європи, який користується імунітетом, підтвердженим ПАРЄ, заявляють у Міністерстві закордонних справ України. Про це повідомляє департамент політики і комунікацій відомства.

Як наголошують у коментарі, МЗС України обурене рішенням Донецького міського суду Ростовської області Росії продовжити до 16 квітня 2016 року термін арешту народного депутата України Надії Савченко.

Російський суд послідовно демонструє замовний і політичний характер сфабрикованої проти Надії Савченко справи, наголошено в коментарі МЗС, що проявляється в повному нехтуванні її правами, у відмові в розгляді зібраних правоохоронними органами України матеріалів, що їх надає захист на підтвердження непричетності Надії Савченко до висунутих звинувачень. Такі цинічні дії російської влади спонукають Надію Савченко до відновлення голодування як єдиного засобу протидії свавіллю так званого російського "правосуддя".

У зв'язку з цим відомство вимагає від російської сторони негайно припинити "зухвалу розправу" над Савченко та іншими громадянами України, яких незаконно утримують під вартою на території Росії.

МЗС також закликає міжнародне співтовариство спільно виступити на захист життя, безпеки і загальнолюдських прав громадян України - політичних в'язнів Російської Федерації, які стали заручниками її агресивної політики проти України.

Нагадаємо, українська льотчиця, депутат Верховної Ради Надія Савченко оголосила голодування з 18 грудня.

У Росії Савченко звинувачують у вбивстві двох журналістів у Луганській області. Як заявляють у справі, льотчиця, що служила в добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Також у справі стверджується, що надалі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де її було затримано.

Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, її незаконно вивезли до Росії, де проти неї сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram