ГоловнаСвіт

Китай пригрозив США санкціями за постачання зброї Тайваню

Пекін оцінив дії США як руйнівні для суверенітету, безпеки й інтересів КНР.

Китай пригрозив США санкціями за постачання зброї Тайваню
Фото: ru.tsn.ua

Рішення США продати Тайваню сучасне озброєння на суму в $1,83 млрд викликало вкрай негативну реакцію Китаю.

Про це повідомляє euronews.

Як повідомляє Рейтер, тепер постачання озброєнь повинен схвалити Конгрес США. Якщо це станеться, вони будуть першими за чотири роки.

Пекін попередив Вашингтон, що запровадить санкції проти американських компаній, причетних до постачання озброєнь Тайваню.

"Американські компанії, причетні до торгівлі зброєю з Тайванем, серйозно підривають суверенітет, безпеку й інтереси Китаю. Китайський уряд і підприємства в жодному разі не будуть співпрацювати і вести торгівлю з цими компаніями", - заявив офіційний представник МЗС КНР Хун Лей.

США погодилися поставити силам самооборони Тайваню два ракетні фрегати класу "Перрі", протитанкові керовані ракети TOW 2B, протитанкові ракетні комплекси "Джевелін", бойові машини десанту, а також переносні зенітно-ракетні комплекси "Стінгер".

Нагадаємо, в листопаді лідери Китаю і Тайваню зустрілися вперше з 1949 року.

Тайвань відокремився від Китаю після закінчення громадянської війни 1949 року. КНР досі вважає острів своєю провінцією. Тим часом на острові фаворитом наступних парламентських виборів вважають партію, яка виступає за офіційне проголошення повної незалежності від Пекіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram