ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Марін Ле Пен запідозрили у пропаганді ІД

Суд зняв із прихильниці Путіна звинувачення в розпалюванні релігійної ворожнечі.

Марін Ле Пен запідозрили у пропаганді ІД
Марин Ле Пен
Фото: EPA/UPG

Проти лідера французької партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, відомої своїми правими поглядами і симпатіями до Володимира Путіна, розпочато розслідування за підозрою в пропаганді терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє RFI.

Приводом для цього стала публікація політиком у своєму Twitter фотографій розправ бойовиків ІД над в'язнями. Ле Пен розмістила знімки в середу, 17 грудня, після того як один з французьких журналістів Жан-Жак Бурден (Jean-Jacques Bourdin) провів паралель між її партією і ІД. Фото політик підписала так: "Це ІД. Не плутати з "Національним фронтом".

Вчинок Ле Пен спровокував суперечливу реакцію в країні.

На одній з фотографій зображено страту американського журналіста Джеймса Фоулі в серпні 2014 року. Його батьки у відкритому зверненні висловили обурення, що знімок із їхнім сином використано з політичною метою.

Лідер "Національного фронту" витерла фотографію, заявивши, що вона не знала, хто зображений на знімку. У Twitter політик має понад 840 тис. фоловерів.

15 грудня суд у Ліоні зняв з Ле Пен звинувачення в розпалюванні релігійної ворожнечі. Розгляди почалися через висловлювання на мітингу в Ліоні 2010 року. Тоді вона порівняла мусульман, які масово моляться на вулицях французьких міст, із нацистськими окупантами.

Марін Ле Пен очолює "Національний фронт" з 2011 року. Політик активно виступає за скорочення імміграції та зупинку євроінтеграції Франції. При цьому вона намагається позбавити "Національний фронт" іміджу расистської і антисемітської партії, що привернути увагу електорату, підтримкою якого розраховує заручитися перед найближчими президентськими виборами у квітні 2017 року. На останніх регіональних виборах у Франції, другий тур яких завершився 13 грудня, партія Ле Пен поступилася владним соціалістам і правоцентристам екс-президента Ніколя Саркозі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram