ГоловнаСвіт

У Навального виникли проблеми з поліцією під час зйомки дачі заступника генпрокурора РФ

Політик провів у поліції півгодини

У Навального виникли проблеми з поліцією під час зйомки дачі заступника генпрокурора РФ
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Поліція півгодини блокувала автомобіль політика Олексія Навального в Москві, після чого відпустила його без пояснень. Про це опозиціонер написав у твіттері.

Як повідомляє видання SLON, співробітники ДІБДР,  які вилучили у Навального документи, зажадали розповісти, що політик робив у підмосковній Малаховці. Там, пояснив опозиціонер, він брав участь у зйомках для проекту "Левіафан" (2014 року режисер Андрій Звягінцев зняв однойменний художній фільм про корупцію).

Зйомки, за твердженням політика, проходили на дачі заступника генерального прокурора Росії Геннадія Лопатіна. Колишня дружина Лопатіна Ольга була центральною фігурою розслідування створеного Навальним Фонду боротьби з корупцією. Там йшлося, що вона веде бізнес із сином генпрокурора Артемом Чайкою і є співвласницею фірми з дружинами засуджених у справі "банди Цапків".

Сама Лопатіна і генеральний прокурор Юрій Чайка відкидали подані в розслідуванні висновки. Чайка також зауважив, що, на його думку, за публікацією стоять західні спецслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram