ГоловнаСвіт

Меркель пообіцяла "помітно знизити" приплив біженців у Німеччину

Канцлер ФРН засудила багаті країни за недостатнє фінансування допомоги біженцям.

Меркель пообіцяла "помітно знизити" приплив біженців у Німеччину
Ангела Меркель
Фото: dyvys.in

Канцлер Німеччини Ангела Меркель пообіцяла на з'їзді своєї партії "Християнсько-демократичний союз" помітно скоротити кількість мігрантів, які в'їжджають у країну.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Це величезний виклик", - сказала канцлер, додавши, що її уряд "помітно знизить" приплив мігрантів у Німеччину, яка очікує прийняти понад мільйон біженців цього року.

Також Меркель засудила багаті країни за недостатнє фінансування агентства ООН у справах біженців і Всесвітньої продовольчої програми, назвавши відсутність фінансування "непрощенною" і "неприйнятною", повідомляє

Рейтер. Як зазначає euronews, Меркель опинилася під серйозним тиском з боку своїх однопартійців, роздратованих занадто ліберальною, на їхню думку, позицією голови уряду у справі прийому нелегальних мігрантів. Напередодні з'їзду Меркель заявила, що виступає за скорочення числа біженців, проте закриття німецького кордону не вирішить проблему.

"Тепер йдеться про скорочення числа мігрантів через загальноєвропейську солідарність і через боротьбу з причинами, що спонукали людей до міграції. Але це не передбачає дії тільки Німеччини. Звичайно, ми повинні діяти самі, але також бути у згоді із загальноєвропейськими кроками", - заявила канцлер.

Публічно Меркель каже, що однопартійці її підтримують. Однак багато впливових партійних лідерів хотіли б, щоб канцлер оголосила якийсь конкретний ліміт біженців, який країна здатна прийняти. Це, на думку консервативного крила ХДС, могло б допомогти партії на березневих довиборах у трьох німецьких землях. Якщо ж Меркель не піде на такий крок, то її власне лідерство в партії перед парламентськими виборами 2017 року опиниться під питанням.

Нагадаємо, напередодні голова МВС Німеччини допустив закриття кордонів для біженців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram