ГоловнаСвіт

Партія Ле Пен програла другий тур місцевих виборів у Франції

Симпатики Путіна не перемогли в жодному із 13 округів.

Партія Ле Пен програла другий тур місцевих виборів у Франції
Марин Ле Пен
Фото: EPA/UPG

Партія "Національний фронт" Марін Ле Пен, відомої своїми правими поглядами і симпатіями до президента Росії Володимира Путіна, програла другий тур регіональних виборів у Франції, свідчать дані екзит-полів.

Якщо в першому турі вона набрала майже 28% голосів, випередивши Республіканську партію Ніколя Саркозі та Соціалістичну партію Франсуа Олланда, то в другому зазнала нищівної поразки. Про це повідомляє французький The Local.

Причому сама Ле Пен програла вибори в окрузі Нор-Па-де-Кале - Піккардія, оскільки соціалісти зняли свого кандидата. Такий самий трюк провернули на півдні Франції у виборчому регіоні Прованс - Альпи - Лазурове узбережжя, де балотувалася племінниця Ле Пен Маріон Мерешаль-Ле Пен. Тут також переміг представник Республіканської партії.

Фото: twitter.com/visactu

Вибори у Франції проводили у 13 виборчих регіонах (без урахування заморських територій, таких як Французька Гвіана, Гваделупа, Реюньйон, Мартініка): Ельзас- Шампань-Арденни - Лотарингія; Аквітанія - Лімузен - Пуату-Шарант; Овернь - Рона-Альпи; Бургундія - Франш-Конте; Бретань; Центр - Валь-де-Луар; Корсика; Іль-де-Франс; Лангедок-Руссілльйон - Південь-Піренеї; Нор-Па-де-Кале - Піккардія; Нормандія; Землі Луари; Прованс-Альпи-Лазурове узбережжя.

Згідно з попередніми результатами, представники соціалістів перемогли в шістьох округах, представники республіканців - також у шістьох округах, а на Корсиці виграв політик від місцевого блоку.

Це були останні великі вибори перед 2017 роком, коли французи обиратимуть президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram