ГоловнаСвіт

Турецькі рибалки прийняли російський есмінець за корабель НАТО

"Ми не чули пострілів", - заявив капітан турецького сейнера

Турецькі рибалки прийняли російський есмінець за корабель НАТО
Фото: Минобороны РФ

Власник турецького риболовецького судна, через наближення якого російський корабель відкрив вогонь в Егейському морі, розповів, що екіпаж судна сприйняв есмінець за корабель НАТО, повідомляє агентство РБК.

За його словами, у момент інциденту турецьке судно перебувало за 2 км від російського корабля.

"Ми проходили нашим маршрутом. Ми навіть не знали, що це російський корабель. Ми повважали, що це корабель НАТО... Ми не чули пострілів", - цитує капітана судна на ім'я Музаффар видання Hurriyet.

Екіпаж сейнера передав записи з камер, розташованих на борту судна, для проведення експертизи.

Водночас видання Haberturk зазначає, що міністр закордонних справ Туреччини заявив, що Анкара висловиться з приводу інциденту з російським кораблем в Егейському морі після того, як будуть опитані рибалки з турецького судна, що наблизився до корабля ВМФ Росії.

Як повідомляли раніше, інцидент із російським сторожовим кораблем "Сметливый" і турецьким сейнером стався вранці 13 грудня. У повідомленні Міноборони РФ було сказано, що турецьке судно наблизилося до російського корабля на відстань менш ніж 1 км, екіпаж турецького судна не вийшов на радіоконтакт із російськими моряками і не реагував на візуальні сигнали. Коли турецьке судно наблизилося до російського корабля на відстань менш ніж 600 м, "Сметливый" здійснив попереджувальні постріли

Нагадаємо, відносини Москви і Анкари загострилися після того, як 24 листопада ВПС Туреччини збили російський бомбардувальник Су-24, що порушив турецький повітряний простір, незважаючи на численні попередження.

28 вересня Росія ввела санкції проти Туреччини. 1 грудня уряд Росії презентував список продуктів, які потрапили під ембарго. Перелік містить 17 товарів, серед них томати, огірки, апельсини, виноград, груші, тушки курей та індиків. Обмеження набудуть чинності 2016 року. Окрім того, санкції торкнулися туризму: російський уряд заборонив продаж путівок у Туреччину, а також скасував чартерне авіасполучення з цією країною.

Також в односторонньому порядку було скасовано безвізовий режим із Туреччиною і, як додатковий захід впливу, введено спеціальні дозволи на роботу в Росії для турецьких будівельників (ці обмеження набудуть чинності також з 2016 року і не торкнуться тих, хто трудився в РФ до введення санкцій).

Зі свого боку уряд Туреччини обговорив можливе введення санкцій проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram