ГоловнаСвіт

Столицю Бурунді захлеснула хвиля насильства: вбито 87 осіб

Місцеві жителі заявили про різанину з боку військових

Столицю Бурунді захлеснула хвиля насильства: вбито 87 осіб
Архивное фото: столкновения в Бурунди
Фото: EPA/UPG

87 осіб, у тому числі 8 військових, загинули у ніч проти суботи в столиці Бурунді (невелика країна в Африці між ДР Конго і Танзанією) в результаті бойових дій на вулицях міста.

Як повідомляє The Guardian з посиланням на військових, в п'ятницю група невідомих одночасно атакувала три військові об'єкти, де зберігаються зброя і набої. Представник збройних сил Бурунді заявив, що військові вбили 12 людей, ще 21 було затримано.

При цьому місцеві жителі стверджують, що насильство, яке послідувало після інциденту, було направлене не тільки на злочинців. Один із жителів столиці Бурунді заявив, що бачив убитого 14-річного хлопчика, який виходив у магазин за цукром. Інший заявив, що деякі загиблі були насправді страчені. "Більшість убитих - це молоді глави сімейств, які знаходилися вдома... Це різанина, немає іншого слова", - цитує видання очевидця.

Ця хвиля насильства безпосередньо пов'язана з рішенням президента П'єра Нкурунзіза піти на третій термін всупереч мирній угоді, яка поклала край 2006 року 12-річній громадянській війні, в якій загинули 300 тис. осіб.

У квітні цього року, після того як Нкурунзіза оголосив про рішення балотуватися, Конституційний суд під тиском, найімовірніше, прийняв рішення на його користь. Кілька офіцерів вчинили невдалий військовий переворот.

З весни кілька сотень опонентів Нкурунзізи кинули за ґрати. Щонайменше 240 чоловік були вбиті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram