ГоловнаСвіт

ЄС може продовжити антиросійські санкції наступного тижня

Дія нинішніх санкцій збігає в січні 2016 року

ЄС може продовжити антиросійські санкції наступного тижня
Фрагмент инфографики по санкциям против РФ
Фото: eeas.europa.eu

Країни Європейського Союзу можуть ухвалити рішення про продовження економічних санкцій проти Російської Федерації наступного тижня. Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на агентство Reuters. Інформацію отримано від джерела в дипломатичних колах.

Раніше планувалося, що посли країн ЄС 9 грудня підтримають продовження економічних санкцій проти РФ на півроку без обговорення. Дія нинішніх санкцій збігає в січні 2016 року.

При цьому деякі країни ЄС, зокрема Італія, вимагали, щоб це питання винесли на обговорення. Однак у четвер, 10 грудня, країни ЄС дійшли згоди в питанні російських санкцій, зокрема свою згоду на продовження санкцій проти РФ дала Італія.

Європейські лідери повинні зустрітися в Брюсселі 17-18 грудня в рамках останнього 2015 року саміту з питань міграції та боротьби з тероризмом.

"Рішення про продовження санкцій можуть ухвалити 14-15 грудня під час зустрічі міністрів закордонних справ ЄС або під час чергової зустрічі послів ЄС у Брюсселі напередодні саміту", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку грудня голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський повідомив, що дискусії про скасування санкцій проти Росії не ведуться. Можливе скасування обмежувальних заходів залежить від виконання мінських домовленостей.

Трохи раніше міністр закордонних справ Італії Паоло Джентілоні заявив, що між західними лідерами в кулуарах саміту G20 не було жодних домовленостей про продовження санкцій проти Росії .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram