ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російські далекобійники створять власну незалежну профспілку

Противники "Платона" наголосили, що їхній протест не політичний.

Російські далекобійники створять власну незалежну профспілку
Протестующие российский дальнобойщики
Фото: sia.ru

Російські далекобійники, які протестують проти системи "Платон", збираються найближчим часом створити власну профспілку.

Про це вони оголосили на прес-конференції, яка пройшла в їхньому таборі на Каширському шосе, передає "Дождь".

Далекобійники також визначилися з лідерами, які будуть вести переговори з владою, для чотирьох регіонів: Оренбурга, Дагестану, Волгограда і Санкт-Петербурга.

Лілія Кустова відстоює інтереси ульяновських водіїв, Рустам Маллагомедов - далекобійників з Дагестану. Раніше, в понеділок стало відомо, що далекобійники вибрали собі лідерів для Санкт-Петербурга і Волгограда, ними стали, відповідно, Андрій Бажутін, що представляє табір протестувальників у Хімках, і Олексій Ульянов - координатор водіїв, що стоять на Каширському шосе.

На прес-конференції далекобійники оголосили про створення нової незалежної структури, яка об'єднає водіїв по всій країні. За словами представників далекобійників, вони готові до взаємодії з іншими структурами, в тому числі і з політичними партіями, але підкреслили, що їхній протест не політичний.

Правила оплати проїзду для вантажних автомобілів набули чинності з 15 листопада. До лютого 2016 року водії сплачуватимуть 1,52 рубля за кожен пройдений кілометр федеральних доріг, після цього тариф підвищать.

З початку листопада водії в декількох десятках російських регіонів проводять акції проти "Платона".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram