ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Росія вперше вдарила по території Сирії з підводного човна

Путін висловив надію, що до ядерних боєголовок справа не дійде

Росія вперше вдарила по території Сирії з підводного човна
Фото: rnns.ru

Росія завдала ракетного удару по ІД ракетами "Калібр" із підводного човна "Ростов-на-Дону" з акваторії Середземного моря. Про це повідомив міністр оборони Сергій Шойгу президенту РФ Володимиру Путіну, повідомляє ТАРС.За словами Шойгу, крилаті ракети "Калібр" із російського підводного човна з акваторії Середземного моря застосували вперше.

"У результаті і авіація, і підводний флот провели успішні пуски, всі цілі вражені. Вкотре крилата ракета "Калібр" показала свою ефективність на далекій відстані", - зазначив міністр.

Цілями російських військових були два великі пункти терористів на території Ракка. За словами Шойгу, завдано доволі суттєвих збитків складам із боєприпасами і заводу з виготовлення мін і, природно, нафтовій інфраструктурі.

Своєю чергою Володимир Путін доручив проаналізувати результати ударів по ІД високоточною зброєю і висловив сподівання, що в боротьбі з терористами її не потрібно буде оснащувати ядерними боєголовками.

Як повідомляли, Росія почала операцію проти "Ісламської держави" на території Сирії 30 вересня. Спочатку до складу авіагрупи увійшло близько 50 літаків і вертольотів, пізніше вона поповнилася 12 бомбардувальниками і винищувачами. З 17 листопада до операції підключилася далека авіація. З початку дій російська авіація завдала понад 4 тисячі ракетно-бомбових ударів. Також в операції бере участь Військово-морський флот РФ: двічі кораблі Каспійської флотилії з акваторії Каспійського моря завдали по об'єктах ІД у Сирії масованого удару крилатими ракетами комплексу морського базування "Калібр НК". Всього в морське угруповання входять десять кораблів, із них шість - у Середземному морі.

Після того як 24 листопада турецький винищувач збив російський бомбардувальник Су-24М, на авіабазі Хмеймім було розгорнуто зенітний ракетний комплекс С-400, а в прибережній частині Латакії гвардійський ракетний крейсер "Москва" приступив до бойового чергування з протиповітряної оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram