ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Хакери Anonymous попросили спецслужби про допомогу для боротьби з ІД

Хакери відзначили зростання ефективності захисту ресурсів джихадистів у мережі.

Хакери Anonymous попросили спецслужби про допомогу для боротьби з ІД
Эмблема Anonymous

Хакери з Anonymous заявили, що потребують допомоги спецслужб для боротьби з "Ісламською державою" (ІД) в інтернеті.

Про це вони розповіли в інтерв'ю британському телеканалу Sky News.

За їхніми словами, за останні тижні заблоковано понад сотню пропагандистських сайтів, а також понад 25 тис. акаунтів бойовиків ІД у соцмережах. Хакери також розміщували на сторінках ісламістів рекламу "Віагри" і картинки з козами і качками.

Цими операціями керує невелика група, що називає себе Ghost Sec. Вона складається з 12 осіб, які діють із різних країн світу і нічого один про одного не знають. Представники Anonymous продемонстрували Sky News свої можливості з проведення DDoS-атаки і розповіли, що за допомогою спеціальної програми вони можуть закрити доступ до сайтів на декілька місяців.

Разом з тим, за словами хакерів, вони вичерпали свій арсенал заходів боротьби з ісламістами, оскільки захист їхніх ресурсів став ефективнішим. У зв'язку з цим вони вважають, що спецслужби мають активніше долучатися до цієї роботи. "Я думаю, що вони (спецслужби) або ігнорують це, не знаючи, які кроки зробити, або в них немає часу і ресурсів", - припустив Камеді (Comedi), хакер і батько трьох дітей.

Після серії листопадових терактів у Парижі, відповідальність за які взяла на себе ІД, в Anonymous пообіцяли посилити боротьбу з ІД. Бойовики, своєю чергою, випустили інструкції для захисту від хакерських атак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram